Verlatingsangst hond trainingsprogramma

Veel honden vinden alleen thuisblijven maar niks. Een aantal van deze honden ontwikkeld verlatingsangst wat zich uit in huilen, blaffen, onzindelijkheid bij alleen thuis blijven en ook in dingen kapot maken. Dit is over het algemeen erg verdrietig voor de hond en zijn baasje en vaak ook voor de omgeving die overlast ervaart door het geblaf van de hond. Verlatingsangst is een serieus probleem. Ik heb een intensieve training gevolgd om jou te helpen dit probleem te tackelen! En wel met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van mediagebruik en trainingstechnieken.

Jij en ik werken volledig online samen om de hond in kleine stappen te leren dat de wereld niet vergaat als hij alleen thuis is. We werken met een stappenplan en obersvaties dmv video-opnames en zoommeetings. Je krijgt van mij een uitgebreid stappenplan waar je zelf mee aan de slag kan en waar je desgewenst hulp krijgt bij het uitbreiden van de stappen.

In de eerste sessie bespreken we wat er precies gebeurd als de hond alleen is, maken we via zoom een nulmeting waar je voor een kort moment het huis verlaat en ik het gedrag van de hond ga observeren, dat bespreken we en krijg je uitleg over het stappenplan en kan je aan de slag. Reken qua tijd van de eerste sessie op 1-2 uur.

Na ongeveer 1 -2 weken hebben we een vervolg consult om te kijken hoe het gaat, waar je eventueel vastloopt en hoe je het stappenplan uit kan breiden. Daarna kan je desgewenst een consult inplannen en die hoeveelheid is voor elk baasje verschillend. Tussendoor mag je me altijd via whatsapp een vraag stellen en kijk ik met je mee in je stappenplan en kan je filmpjes uploaden in jouw virtuele werkmap.

Kosten:

  • Eerste consult, inclusief uitwerking plan, nulmeting €150
  • vervolgconsulten naar behoefte €65,-

Benodigdheden: Een oude telefoon of laptop waarop zoom is geïnstalleerd, Google drive, en je eigen telefoon met zoom en whatsapp. Meer hebben we niet nodig.