Verlatingsangst hond trainingsprogramma

Veel honden vinden alleen thuisblijven maar niks. Een aantal van deze honden ontwikkeld verlatingsangst wat zich uit in huilen, blaffen, onzindelijkheid bij alleen thuis blijven en ook in dingen kapot maken. Dit is over het algemeen erg verdrietig voor de hond en zijn baasje en vaak ook voor de omgeving die overlast ervaart door het geblaf van de hond. Verlatingsangst is een serieus probleem wat niet vanzelf overgaat.

Ik werk volledig online samen met jou om de hond in kleine stappen te leren dat de wereld niet vergaat als hij alleen thuis is. We werken met een stappenplan en observaties door middel van video-opnames en en beeldbelconsulten. Je krijgt van mij een uitgebreid stappenplan waar je zelf mee aan de slag kan en waar je desgewenst hulp krijgt bij het uitbreiden van de stappen.

In de eerste sessie bespreken we wat er precies gebeurd als de hond alleen is, maken we via zoom een nulmeting waar je voor een kort moment het huis verlaat en ik het gedrag van de hond ga observeren, dat bespreken we en krijg je uitleg over het stappenplan en gaan samen aan de slag. Reken qua tijd van de eerste sessie op 1-2 uur.

Na ongeveer 1 -2 weken hebben we een vervolg consult om te kijken hoe het gaat, waar je eventueel vastloopt en hoe je het stappenplan uit kan breiden. Daarna kan je desgewenst een consult inplannen mocht je meer begeleiding willen. De hoeveelheid van consulten is voor elk baasje verschillend, de 1 redt zich prima na 1-2 consulten en de ander heeft behoefte aan meer. Daar laat ik je geheel vrij in. Tussendoor mag je me altijd via whatsapp een vraag stellen en kijk ik met je mee in je stappenplan en kan je filmpjes uploaden in jouw virtuele werkmap.

Kosten:

  • Eerste consult, inclusief uitwerking plan, nulmeting €150
  • vervolgconsulten naar behoefte €65,-

Benodigdheden: Een oude telefoon of laptop waarop zoom/ whatsapp is geïnstalleerd, Google drive, en je eigen telefoon met zoom/ whatsapp. Meer hebben we niet nodig. Wat steeds meer baasjes tegenwoordig hebben zijn camera’s in huis. Ook dat is een optie om filmpjes mee op te nemen.