Over mij

Sinds 2000 werk ik professioneel als dierentrainer. Begonnen met het trainen van honden en daarna uitgebreid met papegaaien, zeeleeuwen, rehabiliteren van straathonden en als guilty pleasure absoluut diercommunicatie.

Dieren blijven verweven met mijn leven, buitenlandse rescues in het bijzonder. In de jaren dat ik in Curaçao gewoond heb heb ik over de 70 rescues in huis gehad en haalde ik dagelijks honden van de straat en werkte met verschillende organisaties samen. Ik ken het rescueproces dan ook op m’n duimpje en weet precies waar deze honden „vandaan“ komen. Dat betekend dat ik ook goed begrijp waar je als adoptant tegen aan kan lopen en hoe de rugzakjes van deze honden gevuld kunnen zijn. Op dit moment hebben we nog 5 Curaçaose rescues in ons gezin samen met een rescue ara.

Ik hou van de veelzijdigheid van mijn school. De ene dag heb ik een diercommunicatiegesprek met dieren en hun baasjes over de hele wereld, de andere dag een beeldbelconsult met Nederland, Belgie, Curacao, Bonaire, Duitsland en andere landen. Weer een andere dag leg ik examens af voor het verplichte” hondenhoudersexamen” hier in Niedersachsen Duitsland. Daarnaast beheer ik samen met mijn man een aantal vakantiehuizen onder Platell Ferienhäuser hier in de Harz. Waar je overigens heerlijk met je hond (of kat) vertoeven kan! 

Hopelijk mag ik u en uw dier ontmoeten!

Liefs Esther

  • hondentrainer sinds 2000
  • zeeleeuwentrainer sinds 2011
  • papegaaientrainer sinds 2016
  • diercommunicatie sinds 2016